Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Μην ξεπουλάτε τα "παιδιά" σας

Alexandra Tsitsinta, Emporium, engraving, linocut, 2012, 50 x 40 cm (x 3 pieces)

 Η ανασφάλεια και ο φόβος έχουν πια ριζώσει για τα καλά μέσα στις καρδιές μας. Το σχέδιο της υποτιθέμενης ανάπτυξης που έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση μας καθιστά όλο και πιο υπανάπτυκτους, με μεγάλα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους. Η χώρα είναι έτοιμη να πουλήσει τον καθένα από εμάς σε ξένες ή πολυεθνικές εταιρίες, για ένα κομμάτι ψωμί (στην κυριολεξία)!

Άραγε πιο είναι το πολίτευμα μας?


Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας έμαθαν στο σχολείο. Εγώ θα έλεγα πως διανύουμε μια περίοδο ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΣΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ που τείνει προς την δικτατορία (μακάρι να διαψευστώ).

ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τα κάνουν πλακάκια και δημιουργούν κυβέρνηση συνεργασίας. Εκείνη την περίοδο άρχισε να γίνετε λόγος για τα νέα μέτρα που καθιστούν τους πολίτες σε μια ατέρμονη οικονομική ομηρία. Τότε ήταν που όταν ο κόσμος έμαθε πως κάποιος έκτος βουλής θα έπαιρνε τη θέση του πρωθυπουργού. ένα μέρος του κόσμου χάρηκε από την άποψη ότι δεν ήταν ήδη διεφθαρμένος και ήταν κοντά στον πολίτη. Αν το δούμε όμως ρεαλιστικά δεν ήταν τυχαία η επιλογή του, αν και φυσικά έπρεπε να διαβάσουμε το βιογραφικό του λίγο καλύτερα και όχι να επιλέξουμε τον ευκολότερο τρόπο για την ψήφιση των νέων μέτρων και τη συμμόρφωσή μας σύμφωνα με την τρόικα. Μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης του φιλογερμανού Λ. Παπαδήμου εγκρίθηκαν τα νέα μέτρα που συνοδεύουν το μνημόνιο, στις 10 Φεβρουαρίου 2012 και περιλαμβάνουν τα εξής:
  • Μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού (από 751€ σε 586€) και 32% στους νεοεισερχόμενους μέχρι 25 ετών.
  • Κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα έως το 2015, εκ των οποίων 15.000 μέσα στο 2012.
  • Ατομικές ή επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας αντί για τις κλαδικές. Άρση μονιμότητας σε ΔΕΚΟ και υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες.
  • Περικοπές συντάξεων, επιδομάτων, δαπανών υγείας, άμυνας, λειτουργιών του Κράτους και εκλογών.
  • Κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας.
  • Αύξηση αντικειμενικών αξιών και ενοποίηση φόρων στα ακίνητα.
  • Πλήρες άνοιγμα 20 κλειστών επαγγελμάτων.
  • Αύξηση των εισιτηρίων στις Αστικές Συγκοινωνίες και στον ΟΣΕ κατά 25%.
  • Κλείσιμο 200 εφοριών, κατάργηση φοροαπαλλαγών και χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.
Σταματήστε επιτέλους να "δουλεύετε" εις βάρος των πολιτών. Οι φόροι, οι απολύσεις και οι ξένες επενδύσεις δεν θα φέρουν την πολυπόθητη ανάπτυξη. Η ανάπτυξη πρέπει να ξεκινήσει από μέσα. Δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση ανάπτυξη όταν τα παιδιά λιποθυμάνε στα σχολεία λόγω έλλειψης τροφής, όταν στου παίρνουν το σπίτι γιατί χρωστάς 1000 ευρώ στην εφορία και φυσικά όταν το μόνο έργο που παραδίδει η κυβέρνηση είναι η αβάσταχτη φορολόγηση. 


Έλεος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου