Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Inspire Festival - part 2




Το φετινό workshop έχει ως θέμα τη Μεταμόρφωση της εμπειρίας στο χώρο του μουσείου. Η Μεταμόρφωση οικιακών αντικειμένων σε αντικείμενα άμυνας (ή επίθεσης). Η Μεταμόρφωση συλλογικών πρακτικών σε τέχνη: Η Μεταμόρφωση ως καλλιτεχνική τακτική είναι στο επίκεντρο του φεστιβάλ Inspire 2013. Η έννοια της μεταμόρφωσης είναι πολυεπίπεδη και πολύσημη. Από μία άποψη, περιλαμβάνει όλες τις αλλαγές που οδηγούν σε
μια νέα κατάσταση. Εστιασμένη στις καλλιτεχνικές πρακτικές, στο φεστιβάλ Inspire 2013 αποτελεί το ιδεολογικό, εννοιολογικό, νοητικό, μεθοδολογικό χαρακτηριστικό, που διατρέχει και ενοποιεί το καλλιτεχνικό έργο και γίνεται το κλειδί της καλλιτεχνικής πράξης και της ερμηνείας της. Στο πλαίσιο αυτό, η μεταμόρφωση δεν προτείνεται ως ατομικό ή στιγμιαίο γεγονός, ως γεγονός εν πολλοίς ανέφικτο, αλλά ως ενεργή δύναμη, ως δυνατότητα αναδόμησης στοιχείων της πραγματικότητας, ως λειτουργία που πραγματώνεται διαρκώς στο παρόν, ανοίγοντας μια άμεση και ισχυρή προοπτική μέλλοντος.

Εξελικτικές διαδικασίες, συλλογικές και μη, έργα εν εξελίξει, που φωτίζουν τον απρόβλεπτο, αλλά και στοχευμένο ταυτόχρονα χαρακτήρα της τέχνης, αντιπαραθέσεις ή και συγκρούσεις με το φαντασιακό και πραγματικό σύμπαν αστικών αξιών ή μύθων έχουν ως στόχο να επαναπροσεγγίσουν, μέσα από τις επιμέρους καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, τη μεταμόρφωση του ίδιου του εαυτού. 
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου